به گزارش پایگاه تحلیلی_خبری قارتال؛ کبری سعادتی: این روزها حجاب و بود و نبودش و اجبار و اختیارش بر سر زبان ها افتاده است. هرکسی اعم از متخصص بودن یا نبودنش نظریه ای صادر می کند و گاهی مسافت راست و دروغ و اصول و غیر اصول را در می نوردد.
حجاب هم مسئله ای است که شرع تعیین کرده و هم حد و حدودی است که قانون و مقررات هر جامعه ای آن را وضع کرده است و هرکسی طبق فرهنگ و عرف جامعه خود باید مقید به آن باشد.
درست است که در جامعه ما مشکلات دیگری هم هست و یکی از این مشکلات وضعیت نابسامان اقتصادی است و اقتصاد بیمار و بی ثبات جامعه ما همگان را به ستوه آورده است اما آیا این دلیل می شود که چون مشکلات اقتصادی داریم از مسائل دیگر که حجاب هم یکی از آن است غافل شویم که اصلا منطقی به نظر نمی رسد چون مثل آن به مثل آن می ماند که امروز چون عجله دارم یا به هر دلیل دیگر مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی کنم.
درست است که در این بین رفتار برخی ها اشتباه بوده یا متاسفانه برخی سلبریتی ها الگوی خوبی برای نوجوانان و جوانان ما نبوده اند که هیچ بد هم تبلیغ می کنند اما با همه این موارد نباید دامن حجاب را با چنین مصادیقی آلوده کرد.
وقتی پای حجاب به میان می آید گشت ارشاد گل درشت در قاب چشمان مان خودنمایی می کند اما آیا برخورد همه این عوامل نادرست است یا عملکرد ناشیانه و نادرست برخی از آنها را به همه شان تعمیم می دهیم؟! حجاب این کلمه چهار حرفی که گوهر وجود انسان ها را می پوشاند و آن را از گزند آسیب نگاه های حرام مصون می دارد چرا در موردش اینقدر حرف و حدیث هست؟
چرا دشمن با هجمه فرهنگی می خواهد آن را از سرمان بردارد و عقیده و چارچوب قانونی مان را در هم بشکند؟ چه کسانی با آنها همدست شده اند و چه کسانی را می خواهند قربانی کنند؟ و چرا آن را با رنگ و لعاب اجبار و اختیار آلوده و گمراه کرده اند؟!
عسل نوجوانی ۱۵ ساله است که می گوید: من هر طور که دوست داشته باشم لباس می پوشم و از مدل های خارجی هم الگوبرداری می کنم. خداوند انسان را آزاد آفریده است پس چرا بعضی ها افتاده اند در جامعه و می خواهند با اجبار روح و روان مان را بیازارند.
بعضی وقت ها آنقدر نگاه از بالا به پایینی دارند که انگار آنها خوب مطلقند و ما همین الان قرار است در جهنم باز شود و ما بیفتیم در قعر اسفل السافلین. بعضی وقتها حتی آدم دلش می خواهد از لج آنها هم که شده باشد جلوی شان بدتر ظاهر شود تا بدانند که به زور نمی شود کسی را امر به معروف و نهی از منکر کرد.
خداوند ما را مختار آفریده است اما این بندگان از خود مچکر خدا می خواهند اجباری مان کنند که نمی شود و نمی توانند.
می گویم: درست است که شاید رفتار برخی از این افراد صحیح نبوده باشد و حتی طبق صحبت های شما نتیجه معکوسی هم در پی داشته باشد اما مثلا اگر دزدی به خانه تان زده باشد یا کسی مقررات راهنمایی و رانندگی را به هر دلیل رعایت نکند یا مواد مخدر در سطح شهر توزیع شود و خلاصه جان و مال مردم به خطر بیفتد نباید عوامل بازدارنده ای باشد؟!
یا باید آنها را به حال خودشان رها کرد چون به قول شما آزاد و مختار آفریده شده اند؟! کمی مکث می کند و بعد لبخندی بر لب می آورد و می گوید: نه ولی مردم ما با هزار مشکل دست به گریبانند اما اینها چسبیده اند به اینکه چرا روسریت عقب رفته یا مانتوات کوتاه است.
تازه اگر برخوردشان خوب باشد باز آدم قبول می کند. من خیلی دلم می خواهد بچه های خودشان را ببینم. ببینم آیا پوشش بچه های خودشان مناسب است یا فقط زورشان به ما می رسد؟!
مادر عسل به بحث ما اضافه می شود و می گوید: نسل امروز نسل آگاه و منطقی ای هستند با اینکه شاید رفتارشان با زمان ما فرق می کند اما حرف منطقی را می پذیرند و زیر بار حرف زور نمی روند.
باید در جامعه ما فرهنگ سازی شود. با شعار هیچ چیزی درست نمی شود. چرا بچه من فلان بازیگر یا خواننده خارجی را الگوی خودش قرار می دهد. درست است که سلبریتی های داخل کشورمان در خیلی جاها آب در آسیاب دشمن می ریزند اما مگر الگوهای دیگری در تاریخ کشورمان نداریم؟! چرا داریم.
فراوان هم داریم. اما کم کاری کرده ایم و آن گونه که باید به فرزندان مان معرفی شان نکرده ایم. تازه امربه معروف و نهی از منکر ضوابطی دارد. باید با بیان مناسب با لحن مودبانه گفته بشود که دیگر خودتان بهتر می دانید با چه مدلی ارشاد می کنند که من معتقدم باید اول خودشان ارشاد شوند و آموزش ببینند.
کوثر ۱۹ ساله هم می گوید: مردم خودشان عقل دارند و خوب و بد خودشان را تشخیص می دهند. بهتر است به جای گفتن حجاب تو درست کن بروند اقتصاد مملکت را درست کنند که مردم از گرسنگی نمیرند. اینهایی که می آیند به ماها تذکر می دهند؟ می دانند اجاره خانه سر به فلک کشیده؟! یا خرید خانه و ماشین غیرممکن شده و مردم حتی از خرید نان خالی هم عاجز مانده اند؟!
مادر کوثر می گوید: درست است که جامعه ما با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کند اما این دلیل نمی شود که از سایر مسائل بویژه مسائل فرهنگی غافل شویم. هر چیزی در جای خودش مهم است و باید با دید همه جانبه مشکلات را بررسی کرد و راهکار مناسبی را هم برای آن در نظر گرفت و باید هر کسی در حد توان خود به فکر حل مسائل باشد اگر هر کدام مان احساس مسئولیت کنیم قطعا مشکلات حداقلش این است که اگر کم هم نشود بزرگتر و بیشتر نمی شود.
لیلا ۲۲ ساله می گوید: حجاب مسئله مهمی است و متاسفانه دشمن دارد روی آن مانور می دهد و جوانان ما را نشانه گرفته است اما در مقابل ما چه کرده ایم در مغازه های شهر ما که من با دوستم الان برای خرید مانتو آمده ایم یک لباس مناسب پیدا نمی کنیم.
همه مانتوها عجق وجق و جلو باز است خب شما که می دانید مشکل امروز مان حجاب است بیایید و رسیدگی کنید. لباس های پاره مد است مانتوهای کوتاه و جلو باز و گاهی بلند و حریر و هزار جور لباس که نپوشیدنش بهتر از پوشیدنش است در ویترین مغازه ها دارند بی حجابی را تبلیغ می کنند. مسئولان ما برای آنها چه کرده اند؟!
نمی شود که فقط جلوی بچه مردم را گرفت و تذکر داد اول بیایید کالاهای مناسب ایرانی را تولید کنید، اجناس نامتعارف را از سطح شهر جمع کنید تازه برسید به مسئله رعایت حجاب.
من یک هفته است که نتوانسته ام یک مانتو مناسب برای خودم بخرم اصلا نیست که بخرم. تکلیف امثال من چیست تازه بدبختانه، بد جای خوب را اشغال کرده و جایگاه خوب و بد در جامعه ما عوض شده است و وقتیبه فروشنده توضیح می دهم که مثلا لباس اینطوری با آستین بلند و … می خواهم، فروشنده مغازه به من جوری نگاه می کند که یعنی تفکرات من از مد افتاده…
دوست او هم که خود را فاطمه معرفی می کند می گوید: بله دقیقا حرف های دوستم درست است باید ابتدا فرهنگ سازی کرد و بعد دست به کار شد. نباید گزک دست دشمن بدهیم.
باید حتی گشت ارشادی های مان آموزش ببینند با یک حرکت اشتباه آنها کلا اصل موضوع زیر سوال می رود. به قول سردار آسمانی مان همه جوان ها و نوجوانان فرزندان این سرزمین اند.
ما باید جناح بندی نشویم بی حجاب و بدحجاب و با حجاب هر چه که باشیم مال همین سرزمینیم و جان مان را پای اعتقادات مان می دهیم اما مسئولین ما برای نهادینه ساختن حجاب چه کرده اند؟! مردم دلزده اند.
وقتی می گویند صرفه جویی و کالای ایرانی و… می بینیم بچه های خودشان در فلان کشور سیسمونی می خرند یا بی حجاب در کشورهای دیگر می چرخند و حرف و عمل شان باهم نمی خواند. مردم پای حکومت هستند و می مانند اما مسئولان تو را به آن که می پرستید آن گونه باشید که می نمایید یا اصلا حرفی نزنید که فردا نتوانید از زیر بار آن حرف بلند شوید.
او ادامه می دهد: البته همه مسئولان این طور نیستند اما متاسفانه آنهایی که ایده آلند سربه زیر و نجیب و افتاده اند و باید خودمان برویم سراغ شان تا بدانیم که چه سیره علی پسندی دارند اما متاسفانه آنهایی که همیشه تریبون در دست شان است و منم منم می کنند در پس منم منم شان منیت دنیوی نهفته است.
زهرا محمدی کارشناس مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز می گوید: جوانان و نوجوانان امروز به لطف استفاده از شبکه های اجتماعی و بودن در فضاهای مجازی و دنیای ارتباطات دید وسیع تر و در برخی موارد حتی نادرستی به مسئله حجاب دارند شاید بهتر باشد بگویم گاهی اصلا این مسائل برای شان مهم نیست و آنها در دنیای دیگری غرق شده اند و همه این مسائل مسئولیت ما را سنگین تر می کند اولا ما باید نوجوانان و جوانان خود را به این مسائل حساس کنیم و با زبان خودشان با آنها وارد گفت و گو شویم.
وی می افزاید: وقتی جوان و نوجوان ما فیلم عملکرد نامناسب گشت ارشاد را در فضای مجازی می بیند دیگر هرچقدر هم ما برایش توضیح بدهیم گوش او دیگر بدهکار حرف ما نیست.
محمدی می گوید: اولا باید گشت ارشاد ما خوب آموزش ببینند آنها باید بدانند هم روانشناس خوبی باید باشند هم موقعیت شناس باشند و هم از سیاست سر در بیاورند و بدانند در فلان اتفاق چگونه باید برخورد کنند. وی تاکید می کند: در کل به مسئله حجاب و گشت ارشاد نباید نگاه صفر و صدی داشت. باید تعادل حفظ شود.
قطعا در جامعه ما نمی شود گفت که من محجبه ام یا مسلمانم اما برای من مهم نیست که مثلا دشمن چه مبارزه ای راه انداخته است. دشمن هدفش همین بی تفاوتی نسل امروز ما به موقعیت حساس جامعه مان یا نگاه منفی به حجاب است و ما باید هوشیارانه عمل کنیم.
وی تصریح می کند: ما باید دلسوزانه جوانان و نوجوانان مان را دریابیم و وقتی می بینیم دشمن شب و روز ندارد و کلی هزینه می کند برای گرفتن هویت فرزندان مان. ما هم باید با فرهنگ سازی و داشته های دینی و اعتقادی و از همه مهمتر شفاف سازی حربه های دشمن، مین های کاشته آنها را خنثی کنیم. هر جامعه ای قانون و مقررات و بالتبع خط قرمزهایی برای خود تعیین کرده است.
سرزمین اسلامی ما هم تابع قانون و مقرراتی است که باید به آن پایبند بود. حجاب باید برای مان مهم باشد آنجا که می بینیم دشمن آن را نشانه گرفته که اگر مهم نبود کاری به کارمان نداشتند و خود نیز پوششی دیگر روی پوشش مان اضافه می کردند اما باید بدانیم که مهم است که دشمنان توطئه می چینند و هر بار به نامی و نشانی سعی در دلزدگی مان از حجاب دارند یا بازی اجبار و اختیار راه انداخته اند یا عملکرد اشتباه یک گشت ارشاد را پیراهن عثمان کرده اند با اینکه می دانیم باید با دانایی امر به معروف و نهی از منکر کرد و جاهلانه عمل نکرد اما باید به آن هم واقف باشیم که عملکرد اشتباه هرکسی تاوان دارد ولی از ما سلب مسئولیت نمی کند.
و سخن آخرم از شهید دکتر علی شریعتی باشد که: وقتی در صحنه حق و باطل نیستی؛ وقتی که شهید حق و باطل جامعه ات نیستی؛ هر کجا که می خواهی باش! چه به نماز ایستاده باشی، چه به شراب نشسته باشی، هر دو یکی است./آزنا آنلاین
مطالب مرتبط
آخرین مطالب
- شهردار پارس آباد مغان از خرید بزرگترین و پیشرفته ترین دستگاه چند منظوره تمام اتوماتیک تولید قطعات بتنی خبر داد
- رسالتی از یاد رفته و حلقه گمشده مدیریت اصلاح الگوی مصرف
- مشکل فاضلاب شهرهای استان اردبیل جدی گرفته شود
- متهم به قتل شهروند پارس آبادی، کمتر از ۴۰دقیقه دستگیر شد
- «آی خلایق، هر کی به هر چی لایق …»
- چرا برق شهرها بدون اطلاع قبلی قطع میشود؟
- سود خالص کشت و صنعت مغان ۵۹ درصد افزایش یافت
- بیش از ۴۶۵ هکتار از اراضی بنگاه اقتصادی مغان به کشت سویا اختصاص یافته است
- آیین گرامیداشت روز خبرنگاردر پارس آباد برگزار شد
- بازدید دکتر احد بیوته از شرکت مجتمع صنعتی گوشت اردبیل
- دومین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی درسال۱۴۰۳ در شهرستان پارس آباد برگزار شد
- برق به آخرین روستای دامنه ساوالان رسید
- رویداد توسعه کشت، فرآوری و مصرف چغندر علوفهای در کشت و صنعت مغان برگزار شد.
- نتایج چشمگیر اعتماد به مدیران کاربلد
- بیش از ۵۰ کیلومتر فیبر نوری در قشلاقات بخش بران کابل گذاری شده است
- ۱۳۹ شعبه اخذ رای در پارس آباد آرای مردم را جمع آوری می کند
- حضور اعضای ستاد مدیران جهادی در گردهمایی هواداران قالیباف
- اختتامیه یازدهمین دوره مسابقات سراسری دارت در اردبیل
- جولان اراده ای که کمر همت بر نابودی ورزش استان بسته
- اینجا تحول جاریست
- بی آبی یا بی مبالاتی!
- پیش بینی برداشت ۷۰ هزار تن گندم از مزارع شهرستان پارسآباد
- هزینه یادبود ترحیم والدین، صرف آزادی سه زندانی مالی در پارس آباد شد
- نسخه شهید رئیسی برای حل مشکلات کشور حضور میدانی بود
- محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شد؛حاجیبابایی و نیکزاد نواب رئیس
دیدگاه ها (0)