به بهانه انتشار گزارش جامع کیفیت اینترنت کشوری و جایگاه نازل استان اردبیل
یادداشت ” مسلم نوروززاده
اخیرا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، گزارشی چند صد صفحه ای از وضعیت کیفیت اینترنت ایران در شش ماهه اول سال ۹۹ را با عنوان «ایران در مسیر هوشمندی» منتشر کرد ه است که جایگاه استان اردبیل در بسیاری از جداول این گزارش، تاسف بار و نا امید کننده است.
استان اردبیل کجای این گزارش قرار دارد؟
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: این گزارش با تکیه بر این اصل مهم که کیفیت شبکه حقالناس است در راستای سیاستهای رگولاتوری جهت گزارش به مردم و شفاف سازی وضعیت کیفیت اپراتورها، حفاظت از حقوق مصرف کننده، بهبود رقابت و ایجاد امکان حق انتخاب برای مشترکان پس از بررسی و مقایسه اپراتورها منتشر شده است.
معرفی اپراتورهای ارائه دهنده سرویسهای ارتباطات ثابت و سیار، فناوریهای اتصال به اینترنت در کشور، شاخصهای سنجش کیفیت، تجربه مشتری و وضعیت آماری پهن باند کشور از بخشهای مختلف این گزارش است.
در پی انتشار این گزارش، جایگاه استان اردبیل در میزان ضریب نفوذ اینترنت و کیفیت از بهرمندی آن در سطح کشور مشخص شد، که بررسی نمودارهای منتشر شده نشان می دهد رتبه استانی ما به هیچ وجه برازنده یک استان درحال توسعه و گردشگرمحور نیست.
بر اساس این نمودارها، استان اردبیل در ضریب نفوذ اینترنت 3G در رتبه هیجدهم و در 4G رتبه بیست و نهم را در بین استانهای کشور داشته و همچنین در شاخص اینترنت موبایل پهن باند نیز در رتبه بیست و هفتم قرار گرفته است.
این آمارها و وضعیت نامناسب کیفیت اینترنت در استان نسبت به سایر استان ها، قطعا با واکنش هایی از سوی شهروندان همراه خواهد شد.
با این حال، بسیاری از کاربران در استان از سالهای گذشته همواره از سرعت پایین، کیفیت اینترنت و میزان بهره مندی از آن در عصر تکنولوژی گلایه مند هستند که به گفته کارشناسان، مدیریت پهنای باند استان اردبیل برای ارتقای جایگاه شایسته در شاخص های کیفیت اینترنت، لازم و ضروری است.
آمار پوشش ۱۰۰ درصدی اینترنت پرسرعت در تمام شهرهای استان
این در حالیست که سایت اطلاع رسانی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل در ۱۴ مهرماه سالجاری به نقل از مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل از برقراری اینترنت پرسرعت نسل چهارم در تمام شهرهای استان خبر داده و گفته: ۱۰۰ درصد شهرهای استان اردبیل از اینترنت پرسرعت نسل چهارم برخوردار است.
بهروز رزمی در ادامه از تجهیز همه شهرهای استان به اینترنت پرسرعت نسل چهارم خبر داده و افزوده: در پایان سال ۹۶ فقط ۱۸ شهر استان دارای اینترنت پرسرعت نسل چهارم بود که با تاکید وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات، همه ۳۱ شهر استان در کمتر از سه سال از اینترنت پرسرعت نسل چهارم برخوردار شدند.
اگر نیم نگاهی به جداول آماری وزارت ارتباطات بیندازیم، متوجه خواهیم شد پوشش ۱۰۰ درصدی اینترنت پر سرعت حداقل در شهرهای کوچک استان، شعار و آماری بیش نیست.شهروندان شهرهای همجوار با مرکز استان نظیر نیر، ایردی موسی، نمین، عنبران و… همواره یکی از منتقدین همیشگی ضعف و عدم پوشش اینترنت در خانه های خود هستند. حتی این انتقادات با شدت بیشتر در شهرهایی نظیر اصلاندوز، خلخال و… که با فاصله نسبتا دوری از مرکز استان قرار دارند، از سوی شهروندان مطالبه می شود و متاسفانه اقدامی عملی برای حل آن را شاهد نیستیم.
از سالهای گذشته، بحث ضعف پوشش اینترنت در جاده های استان، به عنوان معضلی اساسی برای شهروندان استان و مسافران خارج از استان بشمار می رود که خوشبختانه طی سالهای اخیر با اقدامات لاک پشتی، تا حدودی رفع شده اما برای رسیدن به نقطه مطلوب نیازمند تلاش مضاعفی است. پوشش اینترنت پرسرعت در جاده های استان بر اساس جداول مربوطه و در بهتریت حالت در طی ۶ ماهه اول سالجاری و در خطوط همراه اول که فراگیری گسترده ای دارد، عدد ۵۱ درصد را نشان می دهد که بیانگر ضعف های مشهود در این زمینه است.
توسعه زیرساخت های ارتباطی پیش زمینه توسعه اقتصادی
امروزه اگر صنعت گردشگری به عنوان یکی از مهمترین صنایع توسعه ی پایدار، فرصت بزرگ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای کلان شهرها و استان های مستعد توریسم به وجود می آورد، برای رقابت در جهت توسعه ی پایدار گردشگری و حفظ و ارتقا جایگاه موجود، فرصت های مدت زمان ماندگاری آنها را نیز نبایستی از چشم دور داشت.
مسافران و گردشگران عصر حاضر، طالبان محیط های روستایی، بکر و طبیعت کوهها و گردنه ها هستند و پس از اتراق اولیه، شرط تداوم حضور بسیاری از آنها، مستلزم دسترسی آسان به اینترنت پرسرعت برای برقراری ارتباط با دیگران است و متاسفانه استان اردبیل با توجه به شعارهای مدیران ارشد خود مبنی بر پیشرو بودن صنعت گردشگری در توسعه استان، در این زمینه با استانداردهای کشورمان فاصله فاحشی دارد.
آمارها آنتن نمی دهد.
متاسفانه بر اساس یک روال غلط که طی سالهای اخیر در بین برخی مدیران استان باب شده، ارائه آمارهای رنگارنگی است تا با بازدهی کوتاه مدت، مدت ماندگاری و مدیریت تمدید شود. مدتهاست که اهم برنامه های اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان در بهره برداری و توسعه برنامه های کوچک نظیر پروژه های روستایی خلاصه شده است و رتبه نازل استان اردبیل در آمار خروجی وزارتخانه گویای این ادعاست.
امیدواریم مسئولان ارتباطات و فناوری اطلاعات استان از ارائه آمارهای متعدد اندکی کاسته و حداقل تا قبل از پایان ۶ ماهه دوم سالجاری و در دومین آمار خروجی وزارتخانه مطبوع در سال ۹۹، با جهش در رتبه ها، نسبت به رفع موانع پوشش اینترنتی گام های اساسی بردارند.
برچسب ها
مطالب مرتبط
آخرین مطالب
- با وجود نداشتن سالن اختصاصی تئاتر در اردبیل، در دیماه سالجاری حدود ده هزار تماشاگر از تئاترها دیدن کردند.
- هدف گذاری برای احداث ۱۵۰ مگاوات نیروگاههای خورشیدی در استان اردبیل
- پروژه های در دست اقدام حوزه راهداری در پارس آباد مغان بررسی شد
- ضرورت مشارکت شهروندان برای تداوم پایدار شبکه ی شبکه
- نقره داغ متخلفین استفاده از برق غیرمجاز
- عدم رعایت موارد ایمنی منجر به مصدومیت ۶نفر و فوت یک نفر از کارگران شرکت مغان شد
- پلمپ ۲ مورد نانوایی و غذا خوری در شهرستان پارس آباد مغان
- گذری کوتاه بر حکمرانی و رسانه محلی
- دکتر مسعود امامی یگانه استاندار اردبیل شد
- شهردار پارس آباد مغان از خرید بزرگترین و پیشرفته ترین دستگاه چند منظوره تمام اتوماتیک تولید قطعات بتنی خبر داد
- رسالتی از یاد رفته و حلقه گمشده مدیریت اصلاح الگوی مصرف
- مشکل فاضلاب شهرهای استان اردبیل جدی گرفته شود
- متهم به قتل شهروند پارس آبادی، کمتر از ۴۰دقیقه دستگیر شد
- «آی خلایق، هر کی به هر چی لایق …»
- چرا برق شهرها بدون اطلاع قبلی قطع میشود؟
- سود خالص کشت و صنعت مغان ۵۹ درصد افزایش یافت
- بیش از ۴۶۵ هکتار از اراضی بنگاه اقتصادی مغان به کشت سویا اختصاص یافته است
- آیین گرامیداشت روز خبرنگاردر پارس آباد برگزار شد
- بازدید دکتر احد بیوته از شرکت مجتمع صنعتی گوشت اردبیل
- دومین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی درسال۱۴۰۳ در شهرستان پارس آباد برگزار شد
- برق به آخرین روستای دامنه ساوالان رسید
- رویداد توسعه کشت، فرآوری و مصرف چغندر علوفهای در کشت و صنعت مغان برگزار شد.
- نتایج چشمگیر اعتماد به مدیران کاربلد
- بیش از ۵۰ کیلومتر فیبر نوری در قشلاقات بخش بران کابل گذاری شده است
- ۱۳۹ شعبه اخذ رای در پارس آباد آرای مردم را جمع آوری می کند
دیدگاه ها (0)