مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل
در گفتگوی اختصاصی خبرنگار پایگاه خبری قارتال، محمد سیمزاری مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب و میدان دادن به جوانان، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری تقریبا دهه فجر سال ۹۷صورت گرفت و بنده به دقت آن را مطالعه کرده ام و بدون اغراق می توان گفت که خط مش مشخص شده است، برای اینکه انقلاب بتواند از مسیر خود انحراف نشود و هم اینکه رشد و تعالی را تجربه کند، و یک سری نکات کلیدی در این بیانیه وجود دارد که خیلی مهم است. تمامی مسایل حضرت آقا یا مستقیما مربوط به فرهنگ است و یا بصورت مع الواسطه به مسایل فرهنگی و علمی مربوط می شود. مقام معظم رهبری تاکید دارد بر اینکه کشور به لحاظ فرهنگی تقویت شود و این حرکت با یک تحلیل مشخص است؛ آن چیزی که فرهنگ را درست می کند تفکر است، و تفکر هم تمدن را می سازد. پس فرهنگ زاده تفکر جامعه است و خود فرهنگ هم تمدن را ایجاد می کند و ما برای اینکه بتوانیم تمدن اسلامی ایرانی را در دنیا مطرح کنیم و بشناسانیم، باید مطالعه گام دوم انقلاب را در عمل نیزاجرایی کنیم.
سیمزاری در پاسخ به سوال اینکه؛ در استان اردبیل در خصوص جوانگرایی چه اقداماتی صورت گرفته و چه برنامه هایی برای آینده مد نظر است؟گفت: نیروی مولد چه در عرصه علمی، فرهنگی، و چه عرصه کار و تلاش در دست جوان است اما این موضوع خیلی فراگیر بوده و مختص یک دستگاهی یا حوزه ای نیست، باید همه جانبه در این مورد قدم برداشت که یک حرکت جمعی را می طلبد. از سوی مقام معظم رهبری یک تکلیف است که نهاد های دولتی و حاکمیتی به جوانان میدان دهند و از ابتکارات آنها استفاده کنند. البته بحث جوانگرایی به معنای کنار گذاشتن تمام تجربیات کشف شده و بدست آمده توسط افراد مسن و عین حال پر انرژی نیست. باید در جای خود استفاده شوند. ولی برای مثال ما فردی را که تقریبا دو سه سال برای بازنشست شدن زمان دارد نباید در پست های اجرایی و عملیاتی بکارگیری کنیم، این مدیر اگر قبل از ظهر در جلسه ای شرکت می کند دیگر حالی برای نشستن در جلسه بعد از ظهر ندارد چون انرژی و توان آن را ندارد، چه لزومی دارد باید حتما باشد؟ که در استان خیلی دیده شده است. باید فقط از تجربیات و مشورت های این افراد استفاده شود. به جرات می توان گفت، جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری اصلا موفق نبوده ایم و در حد شعار باقی مانده است چرا که مسئولان ما ایمان و اعتقاد به جوانان را ندارند.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل در خصوص بستر سازی برای استفاده از جوانان افزود: حوزه امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یک نهاد نظارتی می باشد، نهادی که عملکرد سایر دستگاهها را بررسی می کند، همچون ارزیابی حقوق شهروندی و دادن امتیازات به دستگاههای اجرایی فرهنگی و اجتماعی. انتظارات ما از سایر مجموعه ادارات این است که حقیقتا به این موضوع ایمان بیاورند و به جوانان اعتقاد داشته باشند. اظهار به زبان یا لغلغه کردن یک شعار در تمامی جلسات یا مصاحبه هیچ وقت کفایت نمی کند، برای تحقق گام دوم انقلاب و همچنین تقویت بنیان های تمدن اسلامی باید به جوانان ایمان داشته باشیم که متاسفانه این نیست واکثریت غالب و تفکر غالب در حد شعار است. بسیاری از مدیران در سطوح مختلف که در استان نیز بیشتر مشهود است احساس می کنند اعتماد به جوانان در این شرایط استراتژیکی که فرصت آزمون و خطا نداریم نمی توانند کار را به جلو ببرند که مبادا جوان خطا کند. در صورتیکه در دوران مقدس حساس تر از این دوره بودیم اما اکثریت پست های کلیدی و فرماندهی بدست جوانان می سپردیم و نتیجه هم می گرفتیم. برخی ها فکر می کردند که آیا امروز می توانیم جای شهید باکری یا شهید همتی را پر کنیم؟ این فکر بعد از مدافعان حرم همچون شهید حججی به عینه دیده شد که از آنها نیز قوی تر هستند. همه مدافعان حرم که در کنار شهید سردار سلیمانی بودند اکثرا جوان و از نسل امروزی و بچه های مسجد بودند. همیشه دیدگاه حضرت آقا نسبت به ما خیلی دقیق تر بوده است باید مسئولان از رهبری تبعیت عملی کنند.بنابراین هر زمان به قشر جوان اعتماد شده است با موفقیت همراه بوده است.باید به جوانان اعتماد و ایمان داشته باشیم که البته نهادهای فرهنگی از قبیل: دانشگاهها، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، صدا و سیما و سایر نهاد های فرهنگی در این خصوص همیشه قصور کرده اند. این نهاد ها احساس می کنند این بیانیه را صرفا درتشکیلات خودشان باید اجرایی کنند در صورتیکه باید بعنوان تکلیف کاری در بطن جامعه فراگیر کنند چونکه فرهنگسازی برای کل جامعه تعریف شده است. حتی این نهادهای فرهنگی در خصوص شعارهای سال که باید سرلوحه خود قرار دهند و به مردم و جامعه تزریق کنند، در این خصوص نیز ضعیف عمل کرده اند. حوزه امور اجتماعی و فرهنگی در این خصوص موظف است ادارات فرهنگی و اجتماعی را بهم مرتبط و وصل سازد و به تلاش بیشتری وادارد نه اینکه خود مستقیما وارد عمل شده و با آنها به رقابت بپردازد.البته شخص استاندار نیز می تواند با یک دستور دستگاههای اجرایی را مکلف نماید، چونکه استانداری مثل کشور کوچک در دل استان است و باید به همه ادارات نظارت داشته باشد.بحث جوانگرایی باید به برخی ادارات تکلیف شود و برخی موارد نیاز است که بصورت بخشنامه ای، تدریجی و قطره ای به جلو ببریم. که متاسفانه در بعضی موارد همه چیز با نفوذ جلو می رود و به جوانان اعتماد نمی کنند.
محمد سیمزاری در خصوص سوال؛ که آیا این جوانگرایی فقط به ادارات مربوط می شود و یا به همه جوانان جامعه دلالت دارد، پاسخ داد: ما الان در دوره گذر و به سرعت در حال پیر شدن هستیم، باید جریان گذر از یک نسل به نسل بعدی در تمامی عرصه ها انجام گیرد. مثلادر مشاغل آزاد یک مغازه دار می تواند پسر جوان خود را سرکار در مغازه کند و تجربیاتش را در اختیار آن قرار دهد یا صاحبان شرکت ها و کارخانجات ها می توانند از جوانان کار بلد و متخصص در امر تولید بهره ببرند و خود بر کار ایشان نظارت کند. ولی معتقدم قدم اول در اداره جات صورت بگیرد تا الگویی برای مشاغل آزاد باشد.
وی در مورد اینکه در بحث جوانگرایی چه سنی ملاک است؟ اظهار کرد: در دنیا جوان یک تعریف مشخص دارد. از بدو تولد تا ۱۰ سالگی کودک، از ۱۰ تا ۱۸ سالگی نوجوان، از ۱۸ تا ۳۵ سالگی جوان، از ۳۵ تا ۵۵ سالگی میانسال که توام انرژی و تجربه هم دارند و از ۵۵ سالگی به بعد می توانیم بصورت اکابر و مشاوره استفاده کنیم. البته در اداره جات بحث مشاور عملا یعنی بیکار معنا می دهد. در حالیکه مشاور خیلی مهم بوده و در خیلی جهات مشاور از معاون برتری دارد. برای مثال؛ معاون از مدیر کمتر می داند ولی مدیر در جایی که نمی داند از مشاور می پرسد، بعبارتی در فیلمسازی قطعا مشاور کارگردان از دستیار کارگردان قوی است. باید مدیران بیشتر از مشاوران خود بهره ببرند که قطعا به نفع خود و سازمان متبوعش است.
وی در خصوص اینکه چه می توان کرد تا پایان نامه های دانشجویان به سمت بیانیه هایی همچون گام دوم انقلاب سوق داده شود؟ تشریح کرد: ما از سال ۹۸ ارتباط تنگاتنگی با دانشگاهها در این زمینه تحت عنوان هیات های اندیشه ورز که توسط کشوری ابلاغ شده است، برداشته ایم. در حقیقت ما می خواهیم شکاف مابین اجرا و تئوری را برداریم. پایان نامه اگر نوشته می شود باید طوری نوشته شود که در حال حاضر به آن نیاز داریم نه اینکه پایان نامه ها برای نگهداری در قفسه های خاک خورده کتابخانه نوشته شود، که متاسفانه اکثریت هم اینطور است. یک پایان نامه به روز و عملی مد نظر ماست و قطعا مواردی همچون بحث گام دوم انقلاب که مورد نیاز جامعه فعلی است شامل این مساله می باشد که با هیات اندیشه ورز پیگیری می کنیم.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در خصوص اشتغال و ازدواج جوانان گفت: در بحث اشتغال و ازدواج جوانان، کمیته جوانان تشکیل شده است که شخص استاندار رئیس و دبیر اجرایی آن معاونت اداره ورزش و جوانان هستند. حوزه امور اجتماعی و فرهنگی هم عضو آن هستند. این کمیته اعتباراتی مخصوص جوانان دارند که در این زمینه فعالیت های خوبی کرده ایم. البته باید اذعان کرد که یک برنامه عملی نیست و باید چکش کاری شود.
ایشان در مورد سمن ها و سازمان های مردم نهاد اظهار کرد: با توجه به وضعیت کرونا، سمن ها جزء موسسات خیریه صرفا در فضای مجازی فعالیت دارند که متاسفانه استفاده آن را هم نمی دانند، و ارزیابی دقیقی در خصوص کیفیت سمن ها نداریم. متاسفانه بعضی سمن ها صرفا نام دارند و فعالیت خاصی ندارند و عملا تعطیل محسوب می شوند. تعداد سمن های که دارای مجوز از امور اجتماعی، بهزیستی و نیروی انتظامی دارند بتعداد ۳۲۳ سمن و تعداد ۹۶ سمن نیز از اداره ورزش و جوانان مجوز گرفته اند که صرفا جوانان تشکیل می دهند. در کل مجموع سمن ها در استان ۴۱۹ سمن می باشد.
در خصوص ازدواج و جهیزیه ما با مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه و بخش خصوصی، جوانان انصارالحسین و موسسه نیکوکاری ۱۴ معصوم(ع) ستاد تسهیل و ترویج ازدواج را به راه انداختیه ایم و قرار است ۱۱۰ جهیزیه داده شود که تابحال ۸۰ جهیزیه آن داده شده و مابقی نیز در حال اهدا هستند. البته با همکاری موسسه خیریه آبشار عاطفه ها نیز بتعداد ۱۰۰ جهیزیه داده شده است که جا دارد از خیرین این موسسه تقدیر و تشکر نمایم. عقیده ما اینست هر چقدر جهیزیه ساده و کم طراق گرفته شود آنقدر هم زندگی سالم و پر ثمر خواهد بود.
برای مسکن جوانان نیز یک سری سیاستگذاری هایی داشته ایم اما هنوز به برنامه ریزی کلی نرسیده ایم که در شورای راهبردی جمعیت وقایع حیاتی چهارگانه شامل تولد،فوت، ازدواج و طلاق مورد بررسی است.
دکتر سیمزاری در پاسخ به سوال اینکه برای حذف فرهنگ تجمل گرایی چکارهایی انجام شده و خواهد شد و فرهنگ اصیل ایرانی جایگزین آن شود مطرح کرد: بحث تجمل گرایی می تواند از درون، جامعه را دچار مشکلات عدیده ای نماید. برخی ها هستند که آماده اند حتی بجای خرید مثلا ماشین پژوی نو، پول آن را به خرید ماشین ام وی ام شاسی بلند با همان قیمت اما با مدل های پایین هزینه نماید تا مدعی شود که صاحب شاسی بلند هستند، به این گونه افراد که اصطلاحا در جامعه شناسی خرده بورژوا می گویند، می خواهند نشان دهند من بالای خط فقر هستم و معنای آن بجزء خودنمایی و تجمل گرایی چیزی نیست و این نوعی عیب اعجاز فرهنگی بشمار می رود که برای تقابل باید برنامه ریزی دقیق انجام داد که در این خصوص ما یک اتاق فکر فرهنگی با تعداد اعضای ۲۰ نفره با شخصیت های حقیقی دانشگاهی، اداری و اجرایی تشکیل داده ایم که از لیست بلند پایه قوی با حضور استاندار، معاون سیاسی اجتماعی استاندار و بنده تشکیل یافته است.
معتقدم ماهواره و شبکه های اجتماعی نیز در بحث ضعیف کردن فرهنگ اصیل ایرانی خیلی تاثیر داشته است. برای مثال در منطقه بیله سوار برخی روستاهایی هستند که در روزهای اخیر سفری داشتم، وقتی مهران مدیری که هنرپیشه معروفی است را پرسیدم، نشناختند اما در عوض همه بازیگران ترکیه ای و آذربایجان را با نام کوچک می شناسند و حتی در سالگرد سردار شهید سلیمانی وقتی پرسیدم امروز چه روزی است اکثریت گفتند امروز کریسمس و ژانویه است که این معضلات خیلی وحشتناک است. حتی مدل های لباس و خیانت به همسر در این نگاهها به جامعه تزریق می شود، باید چاره سازی شود و قطعا در این خصوص رسانه ملی ضعیف عمل کرده و روز به روز ضعیف تر هم عمل می کند. الان ما مدت هاست که یک سریال های تولیدی از تلویزیون نمی بینیم. اگر صدا و سیما تولیدات خود را با کیفیت بیشتر افزایش دهد قطعا مردم با رسانه ملی و تلویزیون آشتی کرده و از بسیاری آسیب های اجتماعی جلوگیری می شود.
محمد سیمزاری در پایان گفت: رویکرد امور اجتماعی و فرهنگی استانداری دو تغییر اساسی را در حوزه خود مد نظر قرار داده است، اول اینکه شخصا نمی خواهیم وارد کار اجرایی شویم و برادر ادارات فرهنگی و اجتماعی شویم، بلکه نقش پدری را می خواهیم اجرایی کنیم تا بحث رقابت برداشته شود، برای اینکه عملکرد آن مجموعه همان عملکرد استان محسوب می شود، ما فقط نقش نظارتی داریم نه رقابتی. دومین تغییر حقیقتا و بدون ریا عرض میکنم رویه ما ارزش مدار است هر کس در راس باشد و به ارزشهای نظام پایبند باشد همکاری تنگاتنگ و حمایت می کنیم. معتقدم جامعه را نباید به دو طرف خودی و غیر خودی یا ارزشی و غیر ارزشی تبدیل کنیم، جامعه همه حول محور ارزش های فرهنگی هستند. قبل از ما مشکلاتی از جمله جوانان را با اعتبار حوزه امور اجتماعی و فرهنگی استانداری بصورت مختلط به جزیره قشم می فرستادند که در آنجا با پوشیدن شلوارک ها چه معضلاتی ببار آورده بودند و چه آسیب هایی به این حوزه وارد کرده اند، خیلی تلاش کردیم تا اینگونه برنامه های بی مورد و غیر اخلاقی که ظاهر روشن گرانه دارند را جمع کنیم و بستر را به سمت آرمان های انقلاب اسلامی سوق دهیم.
مصاحبه کننده : حسن سروری
مطالب مرتبط
آخرین مطالب
- رسالتی از یاد رفته و حلقه گمشده مدیریت اصلاح الگوی مصرف
- مشکل فاضلاب شهرهای استان اردبیل جدی گرفته شود
- متهم به قتل شهروند پارس آبادی، کمتر از ۴۰دقیقه دستگیر شد
- «آی خلایق، هر کی به هر چی لایق …»
- چرا برق شهرها بدون اطلاع قبلی قطع میشود؟
- سود خالص کشت و صنعت مغان ۵۹ درصد افزایش یافت
- بیش از ۴۶۵ هکتار از اراضی بنگاه اقتصادی مغان به کشت سویا اختصاص یافته است
- آیین گرامیداشت روز خبرنگاردر پارس آباد برگزار شد
- بازدید دکتر احد بیوته از شرکت مجتمع صنعتی گوشت اردبیل
- دومین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی درسال۱۴۰۳ در شهرستان پارس آباد برگزار شد
- برق به آخرین روستای دامنه ساوالان رسید
- رویداد توسعه کشت، فرآوری و مصرف چغندر علوفهای در کشت و صنعت مغان برگزار شد.
- نتایج چشمگیر اعتماد به مدیران کاربلد
- بیش از ۵۰ کیلومتر فیبر نوری در قشلاقات بخش بران کابل گذاری شده است
- ۱۳۹ شعبه اخذ رای در پارس آباد آرای مردم را جمع آوری می کند
- حضور اعضای ستاد مدیران جهادی در گردهمایی هواداران قالیباف
- اختتامیه یازدهمین دوره مسابقات سراسری دارت در اردبیل
- جولان اراده ای که کمر همت بر نابودی ورزش استان بسته
- اینجا تحول جاریست
- بی آبی یا بی مبالاتی!
- پیش بینی برداشت ۷۰ هزار تن گندم از مزارع شهرستان پارسآباد
- هزینه یادبود ترحیم والدین، صرف آزادی سه زندانی مالی در پارس آباد شد
- نسخه شهید رئیسی برای حل مشکلات کشور حضور میدانی بود
- محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شد؛حاجیبابایی و نیکزاد نواب رئیس
- مردم برای روز شهادت شهدای خدمت نام پیشنهاد دهند
دیدگاه ها (0)