
یادداشت از حسن سروری

حرکت تولیدی در کشور باید ادامه پیدا کند و موانع تولید از سر راه تولید برداشته شود. (مقام معظم رهبری ، ۱ فروردین۱۴۰۰).
بانگ ‘مقلب القلوب والابصار’ هرساله نوید آغازی نو را میدهد و پس از آن تحویل سالمان مزین به سخنان گهربار مقام معظم رهبری میشود و ایشان به سان پدر دلسوز این امت ضمن تعیین نامی برای سال، نقشه راه را برای کشور ترسیم میکنند.
با مروری بر شعار سال دهه ۹۰ در می یابیم که در زمینه تولید و اقتصاد نیازمند کار و تلاش مضاعف هستیم و تمرکز شعار سال جدید نیز مبنی بر تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی مصداق حمایت از تولیدات و محصولات ساخت داخل کشور در ابعاد بینالمللی، ملی و محلی است که میتواند آثار مثبت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، فنی، علمی و تحقیقاتی فراوانی را برجای گذارد، و این شعار سال ۱۴۰۰به پشتوانه فناوری ملی و تولید پویا و حرکت به سمت اقتصاد دانش محور مردمی محقق خواهد شد، که برخی از شکست ها در بخش تولید بدلیل فقدان همین فناوری ملی در کشور اتفاق افتاده است. اگر کشوری دارای فناوری ملی نباشد نمی تواند خود را با تغییر و تحولات بازار و مخاطبان تولیدات مختلف مطابقت دهد.
رهبر انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۰ را سال «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» نامگذاری و تاکید کردند: شعار انقلابی جهش تولید امسال باید با حمایت همهجانبه و رفع موانع، کامل محقق شود.روند سخنرانی مقام معظم رهبری در ابتدای سال نو حکایت از این داشت که رهبری از شعار سال ۹۹ تا حدی رضایت داشتند و نسبت به تداوم این شعار در جهت جهش تولید راضی بودند.
مقام معظم رهبری در بخشی از سخنان خود مبنی براینکه در مسیر تحقق شعار ۹۹ اتفاق خوبی افتاد و ملت هم در این مسیر اقدامات خوبی انجام دادند، لذا تاکید کردند برای رسیدن کامل به موضوع جهش تولید هنوز مسیر طولانی در پیش داریم و همه ابعاد آن محقق نشده است براین اساس یک سری موانع وجود دارد که باید برطرف شود و یک سری پشتیبانی ها نیز از مقامات و دولت ها صورت پذیرد.
حضرت آیتالله خامنهای به شکست کشاندن فشار حداکثری دشمن را درخشش دیگری از تواناییهای ملی در سال ۹۹ برشمردند و افزودند: دشمنان ایران و در رأس آنها آمریکا درصدد به زانو درآوردن ملت ایران بودند. البته ما میدانستیم که ملت میایستد و آنها شکست میخوردند اما امروز به اعتراف خود آمریکاییها و رفقای اروپاییشان، فشار حداکثری شکست خورده است.
ایشان شعار جهش تولید را یک شعار کاملاً انقلابی خواندند و خاطرنشان کردند: تحقق جهش تولید هم تأثیرات عمیق اقتصادی در کشور از جمله در مساله ارزش پول ملی دارد و هم موجب اعتماد بهنفس ملی، رضایتمندی عمومی و تضمینکننده امنیت ملی است.
حضرت آیتالله خامنهای علت تحقق نیافتن کامل جهش تولید در سال ۹۹ را وجود موانع و همچنین حمایت نشدن تولید در همه بخشها دانستند و با اشاره به معضل واردات و قاچاق، گفتند: ضعفهای قانونی و واردات رقیب خارجی محصولی که در داخل با همت جوانان در حال تولید است، و یا قاچاق آن از طریق دستهای خیانتکار، مانع تولید است و موجب شکست خوردن آن میشود.
با توجه به منویات مقام معظم رهبری در خصوص ترسیم راهبردی سال جدید اشاره به چند نکته اساسی حائز اهمیت می باشد؛ نکته اول: نقش اقتصاد و قدرت اقتصادی در اقتدار حکومت و کشور است، یکی از اقسام اقتدار و قدرت در جهان امروز قدرت اقتصادی است، گرچه ما معتقدیم که اقتصاد آنگونه که مارکسیسم به آن عقیده دارد زیربنایی جامعه نیست اما در روایات اهل بیت(ع) هم گفته شده است که «کادَ الفَقْرُ انْ یکونَ کُفراً»، یعنی چه بسا فقر اقتصادی انسان را به کفر بکشاند و از این روایت استفاده میشود که فقر معیشتی میتواند موجب تزلزل ایمانی و اعتقادی شود. بنابراین تولید اقتصادی علاوه بر نقش مهمی که در اقتدار مادی یک جامعه دارد در تحکیم وضعیت اعتقادی، ایمانی و فرهنگی مردم هم بسیار تأثیرگذار است.
نکته دوم: در شرایط فعلی کشور و در دوران کرونایی فعلی، وظیفه اولیه مسئولان این است که مردم را از تحت فشار تحریمها و آسیبهای اقتصادی خارج کنند و این مهم با شعار دادن درست نمیشود؛ بلکه محتاج اقدامات جهادی، عملی و کاربردی است که امیدواریم با همت دولت فعلی در این ماههای آخر و دولت آینده این حرکت جهادی شتاب و شدت بیشتری پیدا کند.
نکته سوم: روشن است که دولت و حاکمیت بدون پشتوانه حمایتی ملت نمیتوانند کاری از پیش ببرند لازم است ملت از تولید داخلی حمایت کنند تا تولیدگران داخلی ما در رقابت با تولیدات خارجی بتوانند با دلگرمی بیشتر سطح تولید خود را از نظر کمی و کیفی بالا ببرند.
نکته چهارم: در مساله مانعزدایی یکی از مهمترین مسائل در این زمینه بحث خصوصیسازی است؛ بعبارتی موانع تحقق شعار سال ۱۴۰۰ ، فعالیت محدود بخش مردمی اقتصاد است که برای رفع این مانع لازم است زیرساخت فعالیت های اقتصادی که اکنون مبتنی بر محور نفتی است به سمت دانش محور حرکت کند. در زمان حاضر در کشور بیشتر موارد فعالیت های اقتصادی تداوم دارد اما فناوری آن وارداتی بوده که برای رفع این مساله باید سیاستگذاری ها به سمتی باشد که از فناوری تولید داخل و شرکت هایی که دانش بنیان مرجع آن است، استفاده شود، که در این پیوند باید سیاستگذاری ها از اقتصاد سنتی و نفتی به دانش محور مردمی تغییر کند. و در این راه دولت وظیفه دارد بخشهای مهمی از صنعت، معدن و تجارت را به بخشهای خصوصی و مردمی واگذار کند و البته باید با نظارت مستمر از سوی حاکمیت بر بنگاههای تولیدی و خصوصی مسئله تولید و توزیع به نحو عادلانه کنترل شود.
نکته پنجم: در جهان امروز هیچ کشوری نداریم که از نظر اقتصادی صددرصد مستقل باشد، بنابراین اقتصاد کشورها به نحوی به یکدیگر وابسته هستند و این وابستگی اقتضا میکند که ما روابط سیاسی خودمان را با کشورهای مختلف به گونهای تنظیم کنیم تا بتوانیم بستر مناسبی برای افزایش روابط تجاری و نقل و انتقالات اقتصادی فراهم کنیم.
همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، ایران اسلامی دارای فرصت ها و ظرفیت های بسیار عظیمی است که اگر به ویژه در راستای رونق تولید، پشتیبانی ها و حمایت های لازم انجام شود و از آن سو، موانع رفع گردد، تحول بزرگی را شاهد خواهیم بود. اگر به بیانات رهبر فرزانه و حکیم انقلاب در طول سال های اخیر به دقت بنگریم، ایشان بارها فرموده اند که نسخه شفابخش کشور در رفع و یا کاهش مشکلات اقتصادی تکیه بر توان داخلی و حرکت بر مدار اقتصاد مقاومتی است که متأسفانه در این زمینه برخی مسئولان اهمیت و ضرورت مساله را هنوز باور ندارند و نگاهشان همچنان به خارج از کشور است. انتهای پیام
حسن سروری
مطالب مرتبط
آخرین مطالب
-
جمعآوری ۶ میلیارد ریال در جشن گلریزان خیرین پارسآباد
-
شهید باکری الگوی خدمتگزاری خالص بود
-
حواله جهیزیه جایگزین تشریفات زاید مراسمات ختم شود
-
اقتصاد دولتی محکوم به شکست است
-
تاب آوری ایران در ۷ سال تحریم الگوی قابل توجهی برای کشورهای منطقه است
-
وجدان یگانه محکمه ای است که نیاز به قاضی ندارد
-
واژگونی اتوبوس تهران -پارسآباد با ۳۳ مصدوم
-
علی لطفی فرماندار شهرستان پارس آباد مغان شد
-
نگاه اقتصادی به خصوصیسازی شرکت مغان
-
بزرگترین وقدیم ترین بازارچه پارس آباد طعمه حریق شد
-
با وجود نداشتن سالن اختصاصی تئاتر در اردبیل، در دیماه سالجاری حدود ده هزار تماشاگر از تئاترها دیدن کردند.
-
هدف گذاری برای احداث ۱۵۰ مگاوات نیروگاههای خورشیدی در استان اردبیل
-
پروژه های در دست اقدام حوزه راهداری در پارس آباد مغان بررسی شد
-
ضرورت مشارکت شهروندان برای تداوم پایدار شبکه ی شبکه
-
نقره داغ متخلفین استفاده از برق غیرمجاز
-
عدم رعایت موارد ایمنی منجر به مصدومیت ۶نفر و فوت یک نفر از کارگران شرکت مغان شد
-
پلمپ ۲ مورد نانوایی و غذا خوری در شهرستان پارس آباد مغان
-
گذری کوتاه بر حکمرانی و رسانه محلی
-
دکتر مسعود امامی یگانه استاندار اردبیل شد
-
شهردار پارس آباد مغان از خرید بزرگترین و پیشرفته ترین دستگاه چند منظوره تمام اتوماتیک تولید قطعات بتنی خبر داد
-
رسالتی از یاد رفته و حلقه گمشده مدیریت اصلاح الگوی مصرف
-
مشکل فاضلاب شهرهای استان اردبیل جدی گرفته شود
-
متهم به قتل شهروند پارس آبادی، کمتر از ۴۰دقیقه دستگیر شد
-
«آی خلایق، هر کی به هر چی لایق …»
-
چرا برق شهرها بدون اطلاع قبلی قطع میشود؟
دیدگاه ها (0)